KALĖDINĖ IŠVYKA Į ALPAKŲ ŪKĮ IR KARAIMŲ BEI TOTORIŲ SKANĖSTAI

Šalis: Lietuva

  • Vietovė: Trakai
  • Išvykimas: 2017/12/15
  • Papildomas išvykimas: 2017/12/20
  • Dienų skaičius: 1d.
  • Transportas:
nuo 29 €

Aprašymas

Iš ryto vyksime į antrąją Lietuvos sostinę Trakus, unikalią vietą, kurią iš visų pusių supa ežero vandenys, o saloje stovi kunigaikščio Kęstučio laikais statyta pilis. Pasivaikščiosime po miestą su gidu, pamatysime Trakų kenesą, buvusią smuklę, Trakų cerkvę, gyvenamąjį namą su ūkiniu pastatu. Toliau vyksime į Alpakų ūkį Trakų rajone. Ūkis „ALPAKOS TRAKAI“ yra pirmasis alpakų ūkis – veislynas Lietuvoje. Pirmosios alpakos į šį ūkį atkeliavo iš Čiles 2011 metų spalio mėnesį. Tai tikra atgaiva suaugusiems, norintiems tiesiogiai prisiliesti prie gamtos, atsipūsti nuo skubėjimo, pamiršti stresą, pabūti gamtoje, paliesti švelnią alpakų vilną ir sužinoti kai ką naujo apie šiuos nuostabius gyvūnus. Taip pat galėsime tiesiogiai pabendrauti su šiais mielais gyvūnais, juos paliesti, paglostyti, pamaitinti iš rankos savo atsivežtais obuoliais ar morkomis. Turėsime galimybę pavedžioti alpakas su pavadėliu bei pasidaryti sau keletą įspūdingų nuotraukų. Ūkyje mūsų lauks ir kalėdinė programa- dešrelių kepimas ant laužo, vaišinsimės arbata ir kūčiukais. Vėliau vyksime į “Senąją kibininę”. Ten mūsų lauks edukacinė programa “Šimtalapio parodomoji – degustacinė pamoka”. Šimtalapis – tai tradicinis totorių kepinys iš mielinės tešlos lakštų įdarytų razinomis su aguonomis. Norint iškepti tikrai gerą šimtalapį, sugaištama ne vieną valandą, tačiau šio puikaus kepinio skonis tikrai to vertas. Užsukę į “Senąją kibininę” virtuvės meistrės pademonstruos, kaip puikiai įvaldžiusios jo gaminimo meną, Mūsų lauks parodomoji virtuvės meistrų pamoka, pasakojant šimtalapio istoriją ir degustacija pagaminto, šilto ir gardaus šimtalapio gabalėlis su kava ar arbata.

Informaciją suteiksime biure Vilniuje, Žygimantų g. 14-1, el. paštu info@ft.lt  arba telefonu 852685966