Žydų valgių degustacija škotiškuose Kėdainiuose - Fortūna Travel

Žydų valgių degustacija škotiškuose Kėdainiuose

Šalis: Lietuva

  • Vietovė: Kėdainiai, Dotnuva, Plinkaigalis
  • Išvykimas: 2018/11/24
  • Dienų skaičius: 1d.
  • Transportas: -

Aprašymas

Savo kelionę pradėsime ekskursija Kėdainiuose. Ekskursijos metu  mums bus atskleista  dalelė daugiakultūrinės Kėdainių istorijos,  kada  mieste gyveno škotai, žydai, vokiečiai, rusai. Kėdainių senamiestyje išvysime nemažai išlikusių škotams priklausiusių pastatų. Po ekskursijos keliausime paragauti škotiškų valgių ir gėrimų restorane ,,Grėjaus namas“. Čia galima pasivaišinti pyragu bei paskanauti škotiško viskio ar net tradicinio škotų patiekalo – „Hagi“.  Vėliau keliausime į kunigaikščių Radvilų mauzoliejus Evangelikų reformatų bažnyčioje.  Tai vienintelė atkurta XVII a. LDK didikų kapavietė Lietuvoje, įrengta vienoje iš seniausių ir didžiausių protestantiškų bažnyčių visoje buvusioje Abiejų Tautų Respublikoje. Mauzoliejuje saugomi 6 unikalūs XVII a. nacionalinės reikšmės dailės ir istorijos paminklai – kunigaikščių Kristupo Perkūno, Jonušo, Mikalojaus, Jurgio, Stepono ir Elžbietos, Radvilų sarkofagai. Bažnyčioje įrengta paroda, pasakojanti apie Kėdainių evangelikų reformatų bažnyčios istoriją, mauzoliejuje palaidotus kunigaikščių Radvilų šeimos atstovus, sarkofagų restauravimą. Po įdomios ekskursijos, mūsų kelias vigiuos link restorano “ Smilga“, kuriame degustuosime tradicinių žydų  valgių.  Veliau keliausime į Dotnuvą. Dotnuvoje mus pasitiks barokiniai vienuolyno bokštai. Buvusiame bernardinų vienuolyne ilgus metus kunigavo visoje šalyje gerai žinomas ir viena iš iškiliausių tūkstantmečio asmenybių pripažintas dvasininkas Tėvas Stanislovas – Algirdas Mykolas Dobrovolskis. Dotnuvos Akademijos dvaras – miestelio pradžia. Daug šeimininkų turėjęs dvaras šiandien ramiai stūkso bei saugo anų laikų istoriją ir paslaptis ateities kartoms. Galiausiai keliausime į kaimo turizmo sodybą, esančia prie Šušvės upės  – vienos švariausių ir vaizdingiausių Lietuvos upių. Čia šeimininkai laiko bites, siūlo paragauti įvairių rūšių medaus. Taip pat čia turėsime galimybę paragauti pagal seną išsaugotą receptūrą gaminamų ypatingų  midaus rūšių. Degustacijos metu ne tik paragausime 5 rūšių midaus, vaišinsimės naminiu sūriu bei medumi, bet ir išgirsime šio gėrimo atsiradimo istoriją, vartojimo papročius ir gamybos ypatumus, dalyvausime viktorinoje , kurios nugalėtojų lauks netikėti prizai. Taip pat, esant pageidavimui, bus galimybė šaudyti iš lanko, plaukti baidarėmis ar tiesiog smagiai su kolektyvu pasilepinti pirties malonumais. Ir viskas tik per vieną dieną!

Informaciją suteiksime biure Vilniuje, Liepkalnio g. 2, el. paštu info@ft.lt  arba telefonu  852685966